Bouw Haarlemmermeer
Schuur Douglas

Schuur douglashout

Regio West-Friesland

Een schoor zit er niet alleen om een constructie een mooie uitstraling te geven. Deze onderdelen hebben een zeer belangrijke functie om de stijfheid van de contructie te waarborgen.


Als er geen (stijve) muur tussen een horizontale ligger en verticale staande balk zit Is het vaak nodig deze onderdelen toe te passen.


Het is onvoldoende om enkel een blok hout er tussen te schroeven met 2 schuine kantjes want dan zijn het enkel de schroeven die alles op hun plek houden. 2 kleine schroeven kunnen deze krachten niet aan. Het beste wat je dus kan doen is die krachten werkelijk op te vangen met het hout. Deze blokken moeten goed strak in de contructie klemmen. De schroeven houden het onderdeel enkel op zijn plaats. 

De constructie

Digitaal ontworpen en in de werkplaats gefabriceerd. Op de klus aankomen met een bouwpakket en de eerste dag al het hoogste punt bereiken is iets waar iedereen blij van wordt. Alle onderdelen sluiten naadloos op elkaar aan en worden met zwaar geschut verankerd voor de tientallen jaren die gaan komen. Wist je dat al het metrische schroefdraad zélfs chemisch geborgd wordt?

Het dak

Tegenwoordig zijn er talloze soorten dakbedekking, ieder met zijn voor en nadelen. Een belangrijk onderdeel waar je het liefst helemaal geen onderhoud aan hebt.


Sustheem bouwt het liefst met een dakhoek van 30 graden. Deze dakhoek (of helling) heeft meerdere voordelen:


  • Hoek van de nok en goot zijn hetzelfde
  • Esthetisch, de contructie is een halve hexagon
  • Geschikt voor alle dakbedekking soorten
  • Makkelijk rekenen tijdens de bouw
  • Ideale hoek voor zonnepanelen (mits op het zuiden)