Bouw Haarlemmermeer
Steiger met plungepool

Steiger met Plungepool

een adembenemende steiger gemaakt van bamboe met een ingebouwd dompelbad.


Deze steiger is zorgvuldig ontworpen en met de hand gemaakt om een naadloze integratie tussen de natuurlijke schoonheid van bamboe en de moderne omgeving te creëren. Het resultaat is een pronkstuk dat de aandacht trekt en elke buitenruimte verandert in een oase van luxe en sereniteit.

Maar laten we het hebben over het middelpunt van dit meesterwerk: het dompelbad. Dit verfijnde waterparadijs is met de grootste precisie ingebouwd, waardoor het lijkt alsof het naadloos samensmelt met de omgeving en de steiger zelf. Neem een verfrissende duik in het water van het dompelbad en laat alle stress en spanning van de dag van je afglijden.

Om deze spectaculaire constructie te realiseren, hebben we een hijskraan gebruikt om het zwembad op zijn plek te zetten. Elk detail is met de grootste zorg en precisie gerealiseerd, zodat elke centimeter voldoet aan uw persoonlijke wensen.

Deze bamboe steiger met het ingebouwde dompelbad vertegenwoordigt onze passie voor vakmanschap en liefde voor esthetisch ontwerp. Of u nu wilt genieten van een rustig moment aan het water, naar de sterren wilt staren of wilt ontspannen in een prachtige omgeving, deze steiger vervult al uw dromen op het gebied van buitenleven.

De bouw

Er was eens, nog niet zo lang geleden, een geweldig mooi plekje langs het water ergens in Noord-Holland. Waar heel veel werk te doen was.


De afmetingen tussen de regels (dragende balken) zijn erg belangrijk. Omdat de bamboe planken aan de kopse kanten ook een veer/groef verbinding hebben en alle planken een vaste werkende maat van 185 cm moeten alle uiteinden precies uitkomen op een regel.


Wat daarom ook belangrijk wordt is dat de regels haaks liggen. Anders zou je de rechte naadjes zien verspringen. Zie de foto hieronder hoe je dat makkelijk kan opvangen door even een touwtje te spannen.

De regels zijn bedekt met waterdicht zwart folie om de levensduur te verlengen. En zodat ze niet zo opvallen tussen de planken door.

En plots kwam daar het zwembad uit de lucht. Al het apparatuur ingebouwd onder de traptreden. Later te bereiken via het luik wat open kan.