Bouw Haarlemmermeer
Verhoogde vlonder

Verhoogde bamboe vlonder

Natuursteen muurtje en corten afwerking

Natuurlijke vormen dragen bij aan een gevoel van rust


De vlonder van bamboe die als experiment is gerealiseerd, is een succesvolle manier gebleken om de strakke uitstraling van rechte planken te verminderen, terwijl de hoge kwaliteit van bamboe terrasplanken behouden blijft.


Naar aanleiding van een waardevolle suggestie van ecologisch(!) tuinontwerper Haag & Heem uit Vijfhuizen de ronde vormen die reeds aanwezig waren in de bestaande beschoeiing ook doorgevoerd in het nieuwbouwproject. Deze suggestie heeft wederom uitstekend uitgepakt!

Om de sloot gemakkelijk bereikbaar te maken en het hoogteverschil op te vangen, hebben we besloten om een natuurstenen border te plaatsen. Dit biedt niet alleen eenvoudige zitplekken maar ook extra stevigheid aan zowel de achterliggende grond als het terras.


Subtiele verlichting is geplaatst in de overstek van de vlonder, wat zorgt voor horizontale schaduwen op de stenen. Daarnaast hebben we een Cor-Ten stalen rand toegevoegd om het geheel compleet te maken.


Ook de kleine hoekjes moeten natuurlijk even een radius krijgen.


Op deze foto is goed te zien wat één jaar weer en wind doet met bamboe. (dit bruggetje is al een jaar eerder gelegd)

Voor de plank maakt dit technisch niets uit. In het voorjaar zet ik alles in een speciale olie en ziet het er allebei weer als nieuw uit en zal het allebei weer evenveel vergrijzen.